Beplantingsplan

Een beplantingsplan is veelal een prominent onderdeel van een tuinontwerp. Een tuinontwerp zonder planten is immers veelal een redelijk kaal gebeuren. Daarom zijn planten een belangrijk onderdeel van een tuin. Een beplantingsplan is noodzakelijk om een goede verdeling van planten te krijgen. Zo houden we rekening met onder meer de bloeitijd, eigenschappen van de planten en/of bomen en de combinatiemogelijkheden. Dit zijn zomaar wat zaken die mee worden genomen bij het creëren van een beplantingsplan.

Beplantingsplan maken

Een beplantingsplan maken is een secuur werk waarvoor nogal wat kennis nodig is. Hierbij valt onder meer te denken aan kennis van de diverse planten en de combinatiemogelijkheden. Niet alle planten zullen in een beplantingsplan bij elkaar gezet kunnen worden. Onze tuinontwerpers zijn er altijd op uit om een unieke combinatie van kleuren, geuren en planten te creëren. Door de ervaring van onze tuinontwerpers zijn ze in staat om een beplantingsplan net dat extra sausje te geven. Een beplantingsplan wat echt past binnen het tuinontwerp en de uiteindelijk te realiseren tuin net dat extra stukje uitstraling geeft. Zo kunt u zien dat een tuinontwerp, beplantingsplan en verlichtingsplan vaak bij elkaar horen. Het is namelijk de combinatie van die 3 die er voor zorgen dat het geheel een unieke uitstraling krijgt. Een beplantingsplan als onderdeel van een tuinontwerp is mooi, maar uiteraard maken de tuinontwerpers van Tuinontwerpbureau Kok & Moree ook losse beplantingsplannen.

Beplantingsplan laten maken

Het zelf maken van een beplantingsplan blijkt in de praktijk vaak erg tegen te vallen. Er is veel kennis van planten nodig. Een middagje ronddwalen in een tuincentrum helpt ook al niet voor een beter beeld voor het maken van een beplantingsplan. Er is immers zoveel te koop. Wat past bij elkaar en wat niet? Lastig! Bij Tuinontwerpbureau Kok & Moree zijn we u graag van dienst. Een beplantingsplan maken is voor onze tuinontwerpers een activiteit welke we graag uitvoeren.

Neem vrijblijvend contact met ons op door te bellen met 010-4162784 of door een bericht te sturen via ons contactformulier. Direct een afspraak maken kan ook. Ga daarvoor naar onze pagina Afspraak maken.

Beplantingsplan? Welkom bij Tuinontwerpbureau Kok & Moree!

Spreken onze tuinontwerpen u aan?
Vraag vrijblijvend een offerte aan!

offerte aanvragen!
  • Volg ons en blijf op de hoogte